Dag 15, tisdag.

Takteglet ligger nu på huset och garaget, byggnadsställningarna är på väg ner (undrar hur takfötterna kommer på nu?). Vi är väldigt nöjda med att vi valde en mörkare röd färg istället för orange taktegel. 

Vi träffade elektrikern nu på morgonen, bestämde uttag för el, taklampor, spottar, utebelysning mm. Valde till handukstorkar i båda badrummen (1 375kr/st inklusive arbetet tyckte vi var ett bra pris). Dessutom valde vi till lite extra utearmaturer samt fasadbelysning ovanför de stora vardagsrumsfönstren. Det tror vi blir snyggt.

 

I övrigt var det lite interna förhandlingar mellan Christian och Therese. Speciellt gällde detta var TV-uttagen skulle sitta. Det blev ett givande och tagande men Christian blev väldigt nöjd över att få både eluttag och TV-uttag draget ute till den blivande altanen. Han kan tänka sig framtida fotbollsturneringar på somrarna sittandes på altanen och titta på matcherna på TV och ett kylskåp nära till hands med diverse sportdryck. :-)

 

De närmsta dagarna kommer alltså elen bli dragna i ytterväggarna samt i garaget. Det innebär att om isoleringen kommer innan helgen så är det bara att jobba på i garaget.

 

När det gäller huset så ska det sista på väggpanelen vid vardagsfönstren upp. Sedan börjar snickarna arbeta lite mer allvarligt inomhus. Först ska ytterväggarna få gipsskivor invändigt, sedan börjar innerväggarna reglas och resas.

 

Fler foton kommer framöver.


Kommentarer
Postat av: TJ

Sportdryck?

2006-11-14 @ 10:42:13
Postat av: Britta

Hej! Det är så spännade att följa ert bygge. Det känns som vi sitter i grannhuset och tittar på, fast vi är ca 32 mil bort. Såg att ni pratat om elen, har ni tänkt på uttag för hängande lampor i fönstren annars är det att rekomendera.

2006-11-14 @ 10:44:09
Postat av: Christian

Här ramlar det in kommentarer medan jag sitter och "pular" med hemsidan och försöker få den mer personlig.
Roligt att ni tycker om att följa bygget här Britta, det var lite därför vi startade bloggen! Ni är ju några stycken som har en liten lång väg att åka för att se hur arbetet går. Det gäller ju även andra släktingar. Och jodå, vi har med uttag för hängande fönsterlampor också. Det blev en hel del.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback